RSS

Campania Earth Hour 2014 la Craiova

28 Mar

Ora PămantuluiAsociația Studenților din Facultatea de Fizică din Craiova împreună cu Asociația Junior Chamber International Craiova și Organizația Națională Cercetașii României – Craiova organizează la nivel local Campania Earth Hour Craiova 2014. Programată pentru 29 martie 2014, în intervalul 20.30 – 21.30, „Ora Pământului”, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiția stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații şi cetățeni într-o nouă oportunitate și anume aceea de a-și arăta preocuparea pentru mediul înconjurător şi capacitatea de mobilizare. În plus, tot în aceeași zi se va desfășurarea un „marș” pe traseul Universitate – Primărie – Piața Mihai Viteazul, la care vor participa elevi, studenți și profesori având candele, cetățeni ai orașului, dar nu în ultimul rând, se vor înfăptui și activități de divertisment în Piața „Mihai Viteazul”.

În cadrul campaniei mai sunt cuprinse și următoarele acţiuni: în zilele 20-26 martie se va desfășura o sesiune de informare legată de protecția mediului și o activitate adresată claselor primare, numită „Desen Verde”. În ziua de 27 martie se va face curățenie la Grădina Botanică, iar în perioada 27 – 29 martie se vor efectua observații astronomice. Totodată, pe 28 martie va avea loc inițiativa „Corp sănătos pentru o minte sănătoasă”. De asemenea, comunitatea locală va primi informații legate de activitățile ce se desfășoară în cadrul „Orei Pământului”, printr-o campanie stradală de informare. Pe 29 martie, ora 15.00, va fi „JCI Cycling Day”, iar „JCI Nutrition Days” se va derula în zilele 26 – 28 martie. „Climate change vs Battle Resources” și „Be ecovolunteer” vor avea loc luna aceasta pe 28. În următoarea zi se va desfășura activitatea „Energie Verde”, ce are scop informativ.

Anul acesta, Municipiul Craiova alături de alte 12 orașe, s-a înscris în Competiția pentru Capitală Earth Hour organizată la nivel național de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour. La final, orașul care se va remarca prin acțiuni variate și cu impact în comunitate, dar și cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câștiga titlul de Capitală Earth Hour 2014.

Partenerii de anul acesta sunt: Primaria Municipiului Craiova, Universitatea din Craiova, Departamnetul de Fizică, Casa de Cultură a Studenților din Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Muzeul Olteniei, Asociația „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, Radio Oltenia Craiova, Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, RAADPFL, Colegiul Național „Ștefan Velovan”, ATROED și Asociația Mereu pentru Europa.

Anunțuri
 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
carti online

Download carti

EDUCAȚIE, FORMARE, CULTURĂ

Blogul prof. Paula Mihai

Jurnal

expresii, reactii, impulsuri, vise, intamplari

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

Annie's Secret Corner

O secundă, o clipă, un gând

o9noapte

Plutim pe aripi de cuvânt la răscruci de gânduri

Valea Regilor

"E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune"

Dănuţ Belu

“Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce” (PSAMUL 50,14.)

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

Sufletul-Tainica Odaie

Be you.Find you.Be happy with that

Summer's blog

"Te vei putea întoarce aici atunci când vei înțelege că ești întotdeauna aici."

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

Adrian Mangu

blogger civic și literar

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Ştefania's

Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora!

%d blogeri au apreciat asta: