RSS

De la Comunități la Comunitate

05 Mar

Student la LITERE

Asociația PR Pătrat în parteneriat cu JCI Craiova a implementat proiectul “De la Comunități la Comunitate”. Acesta își propune să faciliteze construirea ONG-urilor din Craiova și de pe o arie de 15 kilometri în jurul acesteia într-o comunitate solidă, eficientă și durabilPentru realizarea acestui scop, PR Pătrat dezvoltă platforma online: http://www.managementulcomunitatilor.ro.

Prima etapă a proiectului a fost constituită în jurul a trei module: Comunicare și PR, CSR, Management. În cadrul acestor sesiuni de traininguri ce au durat trei săpămâni, participanții și-au îmbunătățit cunoștințele legate de domeniul ONG, au luat parte la activități interactive, și-au dezvoltat capacitatea de a lucra în echipă. De asemenea, cunoașterea reciprocă, schimb de bune practici și acces la resursa de finanțare continuă reprezintă elementele definitorii ale acestui proiect.

,,Proiectul “De la Comunități la Comunitate” reprezintă oportunitatea de a pune majoritatea ONG-urilor din Craiova la un loc, de a fi toți pentru aceeași comunitate. Sesiunile de curs au fost foarte interactive, amuzante și pline de informații utile într-un ONG. Atât eu, cât și echipa mea, ne-am simțit ca într-o mare familie, socializând cu echipa proiectului, cu trainerii și, cel mai important, cu restul organizațiilor nonprofit participante, printre care ne-am făcut și prieteni. Prin intermediul celor trei module, am învățat lucruri pe care le voi aplica cu încredere în organizația pe care o reprezint. Prin intermediul proiectului am descoperit că scopurile noastre sunt asemănătoare, putem forma o singură comunitate, pe viitor vor exista mai multe parteneriate între ONG-uri, iar cu ajutorul informatiilor dobândite la cursuri, proiectele vor crește calitativ”, declară Elena Ramela Ciobotea, președintă a Asociației Studenților din Facultatea de Fizică din Craiova.

A doua etapă a avut loc sâmbătă, 11 ianuarie, la Muzeul Olteniei, Secția Științe ale Naturii – Planetarium, între orele 10:00 – 16:30. Evenimentul s-a numit „Match&Catch” și și-a propus să ajute organizațiile nonguvernamentale să stabilească parteneriate în interiorul comunității de practică, dar și să genereze idei de micro-proiecte care să fie desfășurate în perioada imediat următoare.

Proiectul “De la Comunități la Comunitate” a fost unul dintre cele două proiecte câștigătoare ale programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunități”, ediția 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest în orașul Craiova. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, juriul programului a desemnat cele două organizaţii nonguvernamentale câştigătoare în orașul Craiova care au primit un grant în valoare de 50.000 RON fiecare.

Sursa: http://csinfo.ro/asociatii%20studentesti/de-la-comunitai-la-comunitate.html

Anunțuri
 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
carti online

Download carti

EDUCAȚIE, FORMARE, CULTURĂ

Blogul prof. Paula Mihai

Jurnal

expresii, reactii, impulsuri, vise, intamplari

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

Annie's Secret Corner

O secundă, o clipă, un gând

o9noapte

Plutim pe aripi de cuvânt la răscruci de gânduri

Valea Regilor

"E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune"

Dănuţ Belu

“Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce” (PSAMUL 50,14.)

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

Sufletul-Tainica Odaie

Be you.Find you.Be happy with that

Summer's blog

"Te vei putea întoarce aici atunci când vei înțelege că ești întotdeauna aici."

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

Adrian Mangu

blogger civic și literar

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Ştefania's

Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora!

%d blogeri au apreciat asta: