RSS

„Tu-ți decizi viitorul!”, un succes în rândul elevilor craioveni

22 Feb

Stefania Dobre
Luni, 17 februarie, a avut loc evenimentul „Tu-ți decizi viitorul!” la Colegiile Naționale Nicolae Titulescu, respectiv Ștefan Velovan și s-a adresat elevilor de clasa a XII-a.

Scopul evenimentului a fost de a-i determina pe tineri să conștientizeze importanța alegerii unui domeniu de activitate corect în ceea ce privește viitorul lor profesional. „Tu-ți decizi viitorul!” a fost organizat de către Asociația Studenților din Facultatea de Fizică din Craiova și Asociația Studenților din Facultatea de Agricultură și Horticultură ca micro-proiect, parte din proiectul-cadru “De la Comunități la Comunitate”, dezvoltat de PR Pătrat împreuna cu JCI Craiova și finanțat prin programul de responsabilitate socială “HEINEKEN Pentru Comunități”.
Evenimentul a marcat importanța alegerii unui domeniu cu care elevii de an terminal să se identifice. Alin Mechenici, consultant și trainer specializat pe comunicarea inter-umană, le-a vorbit participanților din propria experiență despre alegerea unei cariere, dar și cât de esențial este să își construiască viitorul în funcție de aptitudini și pasiuni. Ramona Sinca, trainer, le-a prezentat rolul pe care îl are piața muncii în ceea ce privește viitorul profesional și cât de mult înseamnă să-și aleagă un domeniul care să-i pasioneze și să-i motiveze ca să reușească în ceea ce și-au propus. De asemenea, au avut parte și de suport moral respectiv, informațional din parte studenților de la cele mai importante facultăți. Aceștia le-au vorbit din proria lor experiență studențească, au comunicat interactiv cu publicul, le-au oferit informații și materiale legate de oportunitățile pe piața muncii, domeniile cele mai căutate în 2014, dar și sfaturi în orientarea profesională.
„Evenimentul “Tu-ți decizi viitorul!” a fost un real succes datorită feedback-ului pozitiv pe care  l-am primit atât din partea elevilor, cât și din partea profesorilor și pot spune că poate fi considerat un micro-proiect pilot pe care îl vom reimplementa în anul școlar ce va urma la o scară mult mai amplă. Elevii au fost foarte multumiți de informațiile primite și au considerat că pot folosi aceste informații pentru a lua o decizie corectă care îi va propulsa în cariera pe care o visează. A fost un drum lung pentru echipa noastră, dar suntem mulțumiți că am putut pune bazele unui micro-proiect care va ajuta elevii sa realizeze importanța alegerii unei facultăți sau unei cariere potrivite lor.” a declarat Cîță Alexandru, vicepreședinte ASFFC, organizație coordonatoare.
Dezvoltarea de micro-proiecte a reprezentat cea de-a două etapă a proiectului „De la Comunități la Comunitate” prin care ONG-urile din Craiova sunt sprijinite să învețe să colaboreze pentru realizarea de proiecte de impact.
Proiectul “De la Comunități la Comunitate” a fost unul dintre cele două proiecte câștigătoare ale programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunități”, ediția 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest în orașul Craiova. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, juriul programului a desemnat cele două organizaţii nonguvernamentale câştigătoare în orașul Craiova care au primit un grant în valoare de 50.000 RON fiecare.

Anunțuri
 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
carti online

Download carti

EDUCAȚIE, FORMARE, CULTURĂ

Blogul prof. Paula Mihai

Jurnal

expresii, reactii, impulsuri, vise, intamplari

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

Annie's Secret Corner

O secundă, o clipă, un gând

o9noapte

Plutim pe aripi de cuvânt la răscruci de gânduri

Valea Regilor

"E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune"

Dănuţ Belu

“Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce” (PSAMUL 50,14.)

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

Sufletul-Tainica Odaie

Be you.Find you.Be happy with that

Summer's blog

"Te vei putea întoarce aici atunci când vei înțelege că ești întotdeauna aici."

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

Adrian Mangu

blogger civic și literar

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Ştefania's

Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora!

%d blogeri au apreciat asta: