RSS

“Tu-ţi decizi viitorul!” – elevii craioveni sunt consiliaţi pentru a-şi alege cariera potrivită

17 Feb

Student la LITEREAsociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova şi Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Agricultură şi Horticultură desfăşoară luni, 17 februarie a.c. evenimentul intitulat “Tu-ţi decizi viitorul” în rândul elevilor de clasa a XII – din două colegii din craiovene– C. N. “Nicolae Titulescu” şi “Ştefan Velovan”.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este acela de a-i face pe tineri să conştientizeze importanţa alegerii unui domeniu de activitate corect în ceea ce priveşte viitorul lor profesional. Proiectul „Tu-ţi decizi viitorul!” este organizat de Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova şi Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Agricultură şi Horticultură ca micro-proiect, parte din proiectul-cadru “De la Comunităţi la Comunitate”, dezvoltat de PR Pătrat împreună cu JCI Craiova şi finantat prin programul de responsabilitate socială “HEINEKEN Pentru Comunităţi”. Conceptul micro-proiectului „Tu-ți decizi viitorul!” a fost dezvoltat de nouă voluntari sub coordonarea mentorului Liliana Papuc şi presupune acordarea de informaţii credibile, identificarea aptitudinilor personale, suport moral din partea studenţilor de la diferite specializări pentru elevii aflaţi în situaţie de indecizie cu privire la orientarea lor profesională. Totodată, elevilor le vor fi prezentate posibilităţile pe care le au după teminarea liceului prin conturarea unei opţiuni profesionale stabile şi corelarea domeniului de studiu cu nevoile lor profesionale. Dialogul purtat cu studenţii îi va ajuta pe elevi să înţeleagă mai bine ce presupune domeniul de studiu ales şi cât de important este să-şi facă un plan de orientare profesionala pe termen lung. Soluţia propusă este susţinerea în licee a unor cursuri de informare şi orientare profesională de către consilieri şi studenti de la mai multe specializari.

“Un alt scop al acestor întâlniri dintre studenţi şi viitori studenţi este acela de a combate stereotipurile cu privire la profesii şi succesul dat de alegerea unui anumit domeniu. Pentru un dialog echilibrat şi pentru a oferi informaţii si sfaturi utile, am invitat, pe lângă acei studenţi de la cele mai importante facultăţi craiovene, un consultant în cariera şi un trainer specializat în comunicarea inter-umană” a declarat Elena Ramela Ciobotea, preşedintă ASFFC, organizaţie coordonatoare.

Dezvoltarea de micro-proiecte reprezintă cea de-a două etapă a proiectului „De la Comunităţi la Comunitate” prin care ONG-urile din Craiova sunt sprijinite să înveţe să colaboreze pentru realizarea de proiecte de impact.

Proiectul “De la Comunităţi la Comunitate” a fost unul dintre cele două proiecte câştigătoare ale programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, ediţia 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest în oraşul Craiova. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, juriul programului a desemnat cele două organizaţii nonguvernamentale câştigătoare în oraşul Craiova care au primit un grant în valoare de 50.000 RON fiecare.

Sursa: http://csinfo.ro/asociatii%20studentesti/tu-ti-decizi-viitorul-elevii-craioveni-sunt-consiliati-pentru-a-si-alege-cariera-potrivita.html

Anunțuri
 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
carti online

Download carti

EDUCAȚIE, FORMARE, CULTURĂ

Blogul prof. Paula Mihai

Jurnal

expresii, reactii, impulsuri, vise, intamplari

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

Annie's Secret Corner

O secundă, o clipă, un gând

o9noapte

Plutim pe aripi de cuvânt la răscruci de gânduri

Valea Regilor

"E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune"

Dănuţ Belu

“Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce” (PSAMUL 50,14.)

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

Sufletul-Tainica Odaie

Be you.Find you.Be happy with that

Summer's blog

"Te vei putea întoarce aici atunci când vei înțelege că ești întotdeauna aici."

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

Adrian Mangu

blogger civic și literar

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Ştefania's

Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora!

%d blogeri au apreciat asta: